• De Halmen 8, 7383 BG Voorst

Bestrijden eikenprocessierups

Eikenprocessierups

De eikenprocessierups is de rups van de nachtvlinder. Deze vlinder komt van oorsprong uit Belgie. Sinds 1990 komt de rups ook met regelmaat in Nederland voor. De nesten zitten vaak aan de zuidkant van de boom. De rupsen gaan ‘s nachts groepsgewijs op zoek naar voedsel, de eikenbladeren. Overdag keren de rupsen terug naar hun nest. Deze trek wordt de processie genoemd. Deze processies vinden vaak plaats in de maand mei, met name aan het einde van deze maand zijn ze goed waar te nemen.

De brandharen van de rups zijn verantwoordelijk voor de irritatie die mensen kunnen ervaren. Het zijn pijlvormige haren die de rups in bedreigde situaties kan afschieten. De haren kunnen makkelijk de menselijke huid binnendringen en grote irritatie veroorzaken. Rode ogen en onophoudende jeuk zijn de meest voorkomende klachten. In de meeste gevallen verdwijnen deze klachten na verloop van tijd.

Wanneer de nesten zijn gesignaleerd, dan is het van groot belang dat er zo snel mogelijk actie wordt ondernomen. Immers onbehandelde nesten kunnen jaren later nog voor overlast zorgen. Wilmink Boomverzorging kan in opdracht van de eigenaar van de boom de nesten opzuigen. Deze werkwijze zorgt ervoor dat er geen beschadiging optreedt aan de boom.

Last van de eikenprocessierups?

Wij staan klaar om u te helpen, gebruik een van de contact mogelijkheiden en wij komen graag in actie!

CONTACT